Hoe je iPhone laten synchroniseren met je tablet

Veel consumenten kopen meerdere apparaten van Apple, denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een mobiele telefoon en een tablet. Een van de redenen waarom consumenten meerdere apparaten aanschaffen is de eenvoud bij het synchroniseren van deze apparaten. Wanneer je de verschillende apparaten van Apple aan elkaar koppelt, worden afspraken in de agenda van je mobiele telefoon ook direct in de agenda van je iPad of Macbook gezet. Dit maakt de producten van Apple erg fijn om mee te werken, je weet immers altijd waar je aan toe bent! De agenda is hier slechts een voorbeeld van, denk ook aan het synchroniseren van foto’s, video’s en je mailbox.

Maak gebruik van Apple iCloud
Een van de manieren om bestanden te synchroniseren tussen verschillende apparaten van Apple, is het gebruik van iCloud. Met iCloud is het mogelijk om foto’s en video’s van een mobiele telefoon in een online opslag op te slaan, die alleen voor jou toegankelijk is. Het maakt hierbij niet uit of je een nieuwe iPhone hebt, of bijvoorbeeld een refurbished iPhone 5s of 6. Deze dienst is namelijk gekoppeld aan je Apple ID en niet aan je mobiele telefoon of tablet zelf. Wanneer je op een apparaat van Apple inlogt met je Apple ID kun je vervolgens heel eenvoudig bij je foto’s, video’s en andere bestanden die je in iCloud hebt gezet.

Bestanden synchroniseren via een computer
Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van Apple iCloud, kun je ook kiezen voor het synchroniseren van bestanden via een computer. Standaard zal iTunes worden geopend, waarmee het mogelijk is om bestanden relatief eenvoudig over te zetten. Op internet vind je hier handige handleidingen voor, mocht je niet bekend zijn met dit programma of met het overzetten van bestanden.

Het synchroniseren van je iPhone met je tablet via de computer is veel omslachtiger dan het synchroniseren via iCloud.

Comments are closed.