Wat worden de iPad 5 specificaties? Dit is een vraag waar op het internet nog druk over gediscussieerd wordt. Er is namelijk nog helemaal niets bekend over dit apparaat, dat naar verwachting vanaf deze zomer verkrijgbaar zal zijn. Het is dus nog even gissen naar de specificaties van het nieuwste oog “apple’tje”, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

Het beeldscherm

De geruchten gaan dat het beeldscherm van de iPad 5 zeer bijzonder wordt. Dit scherm zou namelijk gemaakt worden van Indium Gallium Zinc Oxide. Het bijzondere van dit materiaal is dat het maar liefst 90% minder energie zou verbruiken. Hiermee kan de iPad 5 dus al een grote voorsprong nemen op al haar concurrenten, zeker op het gebied van batterijduur. Ook zou het apparaat hierdoor een stuk dunner worden.
De resolutie van het scherm is nog even afwachten, maar dat het ten minste Full-HD zal zijn is bijna zeker. De geruchten gaan dat de iPad 5 een Retina scherm zal krijgen. Waarschijnlijk zal de iPad 5 zich op het gebied van pixels moeten gaan meten met de Google Nexus 10, die een resolutie heeft van 2560 bij 1600 pixels. Het is ook nog onduidelijk of de iPad 5 net als de iPhone 5 een breedbeeld scherm zal krijgen.

Draadloos opladen

Of het waar is nog niet zeker, maar er gaan geruchten rond dat de iPad 5 draadloos opgeladen kan worden. Dit betekent dat kabels verleden tijd zijn. De iPad 5 zal dan op een soort plateau gelegd moeten worden, waardoor de batterij van stroom voorzien zal worden.

Andere specificaties

Ook op het gebied van andere specificaties die de iPad 5 zal hebben doen veel geruchten de ronde. Zo zou er sprake zijn van een opslagmogelijkheid tussen de 64 en 128GB, en zou de tablet ook uitgerust worden met een vibratiefunctie. Een andere iPad 5 specificatie die door veel mensen belangrijk wordt gevonden is de processor. Naar verwachting wordt dit een A6X processor, die een stuk sneller zal zijn dan de processor van de voorganger.

Leave A Comment