Specificaties iPad 5

Heb jij ook al gezocht op specificaties iPad 5? Logisch, want iedereen is benieuwd naar het nieuwe meesterwerk van Apple. De specificaties van de iPad 5 zijn echter nog niet officieel bekendgemaakt door het Amerikaanse bedrijf. Desondanks is er via geruchten al het een en ander bekend over de nieuwe iPad. Zo schijnt de iPad 5 een nieuw design te krijgen en kunnen consumenten kiezen uit nieuwe kleuren.

Design van de iPad 5

Vermoedelijk volgen de specificaties van de iPad 5 de lijn van de iPad mini. De behuizing van de iPad mini, met twee smallere zijranden, zien we waarschijnlijk terug in de iPad 5. Volgens de geruchten blijft de schermgrootte gelijk aan die van de iPad 4. Door de aanpassingen in de randen zou het eerder neigen naar een breedbeeldformaat. Uit de speculaties blijkt verder dat de iPad 5 iets lichter en dunner wordt dan de iPad 4.

Verder speculeert men over aanpassingen bij de volumeknoppen en luidsprekers. Op basis van gelekte foto’s concluderen iPad-liefhebbers dat het volume in de toekomst gereguleerd wordt met twee aparte, losstaande knoppen. Ook zou de luidspreker meer gecentreerd worden, links en rechts van de connector. Bij de iPad 4 bevindt de speaker zich rechtsonder. Deze wijziging zou de geluidskwaliteit van de iPad 5 verhogen. Wij zijn benieuwd naar de specificaties!

Kleur

Volgens de geruchten zet Apple de ontwikkeling van de iPhone 5s voort en kunnen we de iPad 5 in verschillende kleuren verwachten. Als dit dezelfde kleuren zijn, dan is de iPad 5 straks verkrijgbaar in het zilver, spacegrijs en goud.

Scherm van de iPad 5

Iedereen herinnert zich de lancering van het revolutionaire en kraakheldere scherm van de iPad 4. Het retina kunstwerkje van Apple was zeer succesvol en werd uiterst goed ontvangen door critici. Voor Apple is er op dit moment weinig noodzaak om het scherm te verbeteren. Men verwacht dan ook dat het scherm zelf niet vernieuwd zal worden. Waarschijnlijk vindt er wel verandering plaats in de omranding en dikte van de iPad. Dit zullen we uiteindelijk terugvinden in de officiële iPad 5 specificaties.

Touch ID vingerafdrukscanner

Al tijden speculeert men over de Touch ID vingerafdrukscanner die de iPad 5 zou krijgen. De beveiliging van de iPad 5 zou op die manier verbeteren. Tegelijkertijd bracht het een discussie over privacy op gang. De Touch ID vingerafdrukscanner moet er in elk geval voor zorgen dat alleen jij met jouw vingerafdruk toegang krijgt tot je iPad 5. Meer informatie over de vingerafdrukscanner zien we pas terug in de iPad 5 specs.

Snellere processor

Volgens de kenners zien we bij de iPad 5 specificaties binnenkort ook een nieuwe processor staan. De iPhone 5s kreeg al een modernere processor toegewezen en men denkt dat er een soortgelijke ontwikkeling bij de iPad 5 zal plaatsvinden. Het zou om een 64-bits A7X-processor gaan: een sterke processor die krachtige prestaties kan neerzetten voor de iPad 5. Zo kunnen gebruikers in de toekomst ook grotere spellen snel laden.

Betere camera

Er zijn weinig geruchten in omloop over een verbeterde camera. Desondanks wordt op kleine schaal voorspeld dat we in de specificaties een camera van 8 megapixel terug zullen zien. Meer camera-gerelateerde ontwikkelingen zullen er waarschijnlijk niet plaatsvinden. Op dit moment blijft de iPhone toch een aantrekkelijker apparaat om mee te fotograferen dan de iPad, dus er is niet direct reden om extra camerafuncties aan de iPad toe te voegen.